Om Kristina

Jag, Kristina Suomela, har alltid haft en passion för att fördjupa mig i världen av böcker och en livlig fantasi som ständigt har gett mig inspiration att berätta historier. Sedan 2015 har jag haft förmånen att dela mina berättelser med läsare genom publicering av sju böcker och ett flertal noveller av vilka några har översatts till flera språk. Dessa verk har sett ljuset både genom mitt eget förlag och genom traditionella förlag. Mer om mina böcker kan ni läsa om under flicken Mina böcker.

Under denna resa har jag också grundat Miramir Förlag, med säte i Schweiz, där jag bor sen 2002. Förlaget började som ett förlag för svensk fantastik, men över tid har vår utgivning blivit mer varierad och inkluderar nu genrer som feel good, romance, verklighetsbaserade böcker och psykologiska thrillers. Att utforska olika stilar och teman har utmanat mig som författare och förläggare och har givit mig möjlighet att möta nya spännande författare och deras berättelser.

För att ständigt förbättra mitt eget skrivande har jag ägnat mig åt flera skrivarkurser och deltagit i en romanskola. Dessutom har jag genomgått utbildning för att bli en diplomerad manusutvecklande lektör, vilket har gett mig förmågan att hjälpa andra författare med sina texter. Det är en djupt givande uppgift att få vara en del av andra författares kreativa process och se deras berättelser växa och utvecklas.

Att ägna mitt liv åt att skapa och dela berättelser är en dröm som har blivit verklighet, och jag ser fram emot alla kommande äventyr och berättelser som väntar runt hörnet.